Kender olaj a szuperélelmiszer

Kender olaj a szuperélelmiszer

A kender növény magjából hideg sajtolással kinyert kender olaj kezd egyre népszerűbbé válni. Nem véletlenül, mivel nehezen találni nála jobb természetes olajat. Ahhoz, hogy megóvjuk magunkat egy sor betegségtől, és a bőrünk szépségét is megőrizzük, mindig legyen otthon ebből a népszerű olajból. De mit is tud a kender olaj, amit más olaj nem?! A kender olaj a szuperélelmiszerek egyik legjobbika, hiszen a gyulladáscsökkentő hatású zsírsavak mellett, antioxidáns polifenolokat, klorofillt, vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaz.

A gyógyhatásait többek között ezen összetevőinek köszönheti. Bevehető szájon át, vagy használható a bőrre kenve, mindkét esetben nagyon jót teszünk az egészségünkkel. A kender olajban magas az antioxidáns alkotóelemek aránya, vagyis a zsírsavak, például a gamma-linolénsav (GLA), valamint az A-, C- és E-vitamin található benne.

Bizonyított az is, hogy az antioxidáns-tartalmú bőrápolók védelmet nyújtanak a korai bőröregedés ellen. A kender olaj ellenállóbbá teszi a bőrt a vírusos, bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben. Egy 2017-es tanulmány szerint, a kender olaj antibakteriális tulajdonságai gátolják a különféle típusú baktériumok, köztük a Staphylococcus aureus aktivitását. Egy másik nagyon jó tulajdonsága, ami szuperélelmiszerré teszi, hogy a kender olaj zsírsavtartalma optimális az agy számára, ami rengeteg egészséges zsírt igényel a megfelelő működéséhez. Az olaj azonban más olyan egyéb vegyületekben is gazdag, amik segíthetik az agy védelmét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük