Magyarországon termesztett gyümölcsből készül az Árpád Pálinka

Magyarországon termesztett gyümölcsből készül az Árpád Pálinka

Ami nem öl meg, az erősebbé tesz, vagy a magyarok egyik kedvenc itala esetében belső égő érzést hagy és a kipróbálása után még többre vágyunk. Az ősz beköszöntésétől kezdve, az ízek robbanásszerű megjelenésén és érett gyümölcsök szedésének kemény munkáján át addig, amíg az első kortyot isszuk ebből a lendületes gyümölcsitalból, az Árpád Pálinka páratlan élményt nyújt.

Magyarországi eredete a XIV. századra vezethető vissza, amikor I. Károly Róbert magyar király a pálinka középkori elődjét, az aqua vitae-t, azaz az élet vizét Itáliából hozatta az udvarába, hogy a királyné köszvényét kezelje.

A népi kultúra hívei a mai napig élvezik az ital gyógyító erejét. Más gyógyszer híján, sokáig a pálinkába mártott kenyérdarabot tartották a legjobb érzéstelenítőnek a gyermekkori fogfájás kezelésére.

Az évek során, az ital gasztronómiai élvezetből kulturális jelenséggé nőtte ki magát. Mindig van ok egy újabb korty Árpád Pálinka fogyasztására, ami csak Magyarországon termesztett gyümölcsből és mesterséges adalékanyagok nélkül készülhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük